Blog

Photo Booth-ul Vintage: Vezi primele “selfie-uri” din lume

Cum crezi ca au aparut primele poze facute vreodata intr-o cabina foto? Si cand a inceput trendul selfie-urilor? S-ar putea sa fie mai vechi decat ti-ai imaginat vreodata. Desi a trecut un drum lung de la tablouri pana in era digitala, modul in care oamenii au inceput sa faca poze este cu adevarat impresionant! Vezi cum a aratat prima cabina foto si ce presupune astazi un Social Photo Booth. 

Photo Booth-ul: Cum a inceput totul?

Pe vremea cand masinile abia incepeau sa umble pe strazi, un imigrant rus pe nume Anatol Josepho a inventat si patentat prima cabina foto moderna din lume. Acest lucru s-a intamplat In 1926, la exact 100 de ani de la prima fotografie facuta vreodata!

Desi primele imagini cunoscute au aparut la inceputul anilor 1800, cabina foto a fost prezentata publicului abia in 1889, la targul de inventii de la Paris. Primul aparat de succes, a fost denumit “Bosco” si a fost patentat in 1890 de catre Inventatorul german Conrad Bernitt.

Cabina Foto Bosco

Cum arata primul Photo Booth?

Odata cu trecerea in noul secol, tehnologia s-a dezvoltat si au aparut sisteme mai eficiente de a face fotografii. Astfel, la inceputul anilor 1920, cel mai cunoscut prototip modern de cabina foto si-a facut aparitia in New York. Acesta era masinaria inventata de Anatol Josepho, careia acesta i-a pus numele de “Photomaton”.

Masinaria a uimit intreaga lume. Era echipata cu o copertina si un sistem modern de plata. Pentru doar 25 de centi, echivalentul a 12 lei în zilele noastre, oricine putea fotografia si developa opt imagini. Totul dura aproximativ 10 minute.

In primele sase luni de la aparitia sa, masinaria a fost folosita de aproape 300.000 de oameni!

Anatoli Josepho si cabina sa foto

Anatol a fost platit cu 1 milion de dolari (1925) pentru inventia sa si a fondat Photomaton Company. In curand, cabina s-a raspandit pe intregul teritoriu al Statelor Unite iar apoi in Europa. Restul este, dupa cum se spune, istorie!

Cum aratau primele “selfie-uri” facute vreodata

Oamenii au inteles in curand ca fotografiile sunt o modalitate excelenta de a imortaliza momentele sau persoanele dragi lor. In continuare iti vom arata cum se faceau selfie-urile la inceputul anilor 1900.

 Micutii prieteni nevorbitori au fost dintotdeauna iubiti si protejati asa ca nu este nicio surpriza ca primele selfie-uri infatiseaza si animale de casa.

Portretele de familie erau la fel de populare atunci ca si acum. Primele imagini vintage cu familii au aparut la sfarsitul anilor 1920.

Si, la fel ca si astazi, domnisoarele isi doreau sa isi imortalizeze tineretea si frumusetea.

Incurajate de posibilitatile cabinei foto, selfie-urile erau facute in grup, in toate ipostazele pe care si le puteau imagina.

Cum arata Photo Booth-ul Modern?

De la Anatoli pana in zilele de astazi cabinele foto au evolut mult, atat tehnologic cat si estetic.

Noul Photo Booth este echipat cu un arsenal de accesorii originale destinate distractiei publicului.

Cabina Photosnacks vine echipata cu:

- Conexiune la internet - Camere foto/video HD - Lumini de studio - Software de social sharing - Softare de editare a imaginilor - Aplicatie de Face Morphing - Aplicatii de fotografii GIF animate - Fundal personalizabil - Imprimanta performanta - Obiecte de recuzita

Care sunt cele mai importante inovatii aduse Photo Booth-ului?

Datorita tehnologiei, Photo Booth-ul modern ofera mult posibilitati noi de distractie. Cabina este deschisa, fapt care presupune spatiu in plus si asigura faptul ca grupuri intregi pot incapea in poza. 


Odata ce poza a fost facuta, imprimanta super-performanta permite colectarea pozei instant la o calitate ridicata. 

O optiune si mai durabila este poza imprimata pe material magnetic.


Fotografiile magnetice sunt amintiri minunate care daca sunt ingrijite pot fi pastrate pentru o perioada lunga.


Conexiunea la internet a cabinelor moderne subliniaza influenta pe care mediul online a avut-o asupra evolutiei cabinelor foto.


Software-ul noilor cabine foto permite postarea instanta a pozelor pe retele de socializare precum Facebook, Instagram si Twitter.

Daca imaginile sunt urcate cu un hashtag prestabilit pot fi stranse intr-un album special creat pentru eveniment.


Posibilitatile video permit inregistrarea de mesaje amuzante, testimoniale sau chiar online streaming. Cu ajutorului optiunii “social wall”, fotografiile si video-urile pot fi proiectate pe un perete, in centrul atentiei evenimentului.


Tehnologia de green screen si efectele speciale incurajeaza participantii sa faca poze in cele mai inedite ipostaze fara sa paraseasca cabina foto. Fundalul poate fi inlocuit cu orice imagine – orase faimoase, plaje exotice sau orice alte optiuni prestabilite. Cu ajutorul efectelor speciale, participantii pot modifica imaginea sau adauga elemente noi.


Noile aplicatii de Face Morphing si GIF-uri animate reprezinta noi oportunitati de distractie pentru utilizatorii Photo Booth-ului.


Face Morphing este o aplicatie care combina o poza de tip portret cu fata unei celebritati, rezultatul fiind unul amuzant si distractiv.


Optiunea de GIF presupune alipirea a doua sau mai multe imagini facute la intervale diferite de timp in diferite ipostaze pentru a realiza un colaj animat.

Cabinele foto au evoluat mult dar principiul a ramas acelasi. Este vorba despre distractie, despre momentele pe care vrei sa ti le amintesti cu placere si pe care vrei sa le pastrezi pentru totdeauna.

Traieste si tu experienta Photosnacks!