Idei organizare nunti

Organizează o nuntă cu adevărat altfel: Zeci de idei originale, poze, tematici, surprize și entertainment pentru invitați!

De la locație până la decor, de la grija alegerii rochiei tale și costumului lui, de la momentele centrale până la cele mai mici detalii, de la felurile principale până la gustări și băuturi, de la primirea invitaților până la momentul tăierii tortului, nimic nu trebuie să rămână în afara listei imense de lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru ca nunta să fie nu numai una memorabilă, ci un eveniment pe care invitații să îl privească precum un etalon al recepțiilor.

Nunta este despre voi și povestea voastră de dragoste și ar trebui să reiasă acest lucru din orice unghi ai privi. Dacă anul acesta faci pasul cel mare și vrei ca petrecerea ta să fie nunta anului, ți-am pregătit o mulțime de idei care te vor ajuta să îți atingi obiectivul.

Citește mai departe cum să te remarci în „mulțime” și cum să îți surprinzi plăcut invitații, fără să renunți la ideea ta despre cum ar trebui să se desfășoare ziua cea mare.

25 de idei originale și surprize pentru invitați

Ți-am pregătit o mulțime de idei care te vor suprinde atât pe tine, dar și pe oaspeți. Dacă alegi să le pui în practică fii pregătită să primești reacții pozitive. Să înceapă distracția!

Angajează actori de mimă și pantomimă care să vă întâmpine invitații

Dacă nu mai vrei să pierzi timp cu primirea invitaților care uneori se poate desfășura și de-a lungul mai multor ore, trebuie neapărat să apelezi la profesioniști care vor întreține atmosfera și care vor face ca pozele de la nunta voastră să fie și mai pline de viață. 

Actorii de mimă și pantomimă sunt o alegere nemaipomenită pentru acest job. Este nunta voastră, bucurați-vă de fiecare clipă!

Stabilește un hashtag al nunții și fă-ți petrecerea share-uibilă

Pentru că este inevitabil ca pozele de la nunta voastră să nu apară pe rețelele de socializare, ar fi perfect să le aveți pe toate la un click distanță pentru a le putea vedea mai ușor a doua zi.
Poți face asta foarte ușor dacă stabilești un hashtag. Trebuie doar să îți anunți invitații înainte de eveniment și să pui câteva semne vizibile în locația nunții tale. Poți începe chiar tu trendul cu o fotografie de la nuntă căreia îi atașezi și hashtag-ul.
Dacă vrei ca petrecerea să fie una completă, spune-le că își pot printa fotografiile pe baza hashtag-ului în Photo Booth-ul special amenajat pentru ei. Vei avea oaspeți fericiți și sute, chiar mii de fotografii pe care să le aibă ca amintire.

Surprinde-ți oaspeții cu gif-uri de la nuntă

Nu este de mirare că gif-urile au luat cu asalt internetul, ele sunt fun, energice și expresive, sumarizând în câteva secunde emoții sau stări demne de adus aminte. Așa că de ce să nu le folosești la nunta ta ca să îți binedispui oaspeții?
Și dacă vrei să faci experiența cu adevărat inedită, poți adăuga ecrane verzi în spate pentru ca fundalele să fie unele complet personalizate. GIF Booth-ul de la Photosnacks face totul să pară atât de simplu încât nu îți rămâne decât să te bucuri de petrecere. 
Cabina foto poate crea GIF-uri cu face morphing între doi utilizatori sau pe baza unui portret prestabilit. Așa că poți oferi o experiență inedită invitaților.

Surprinde zâmbete din toate unghiurile

Dacă vrei să aveți parte de distracție la 360 de grade și să le surprinzi reacțiile invitaților din toate unghiurile, cea mai bună soluție este să pui la punct un colț în care distracția să fie maximă.

Alege inovație, distracție și momente de neuitat pentru nunta ta!

Faceți-vă intrarea în mare stil

O trăsură trasă de cai, un automobil de epocă sau, de ce nu, o apariție spectaculoasă dintr-o mașină plină cu baloane, toate acestea sunt idei care vă pot scoate din anonimat și care îi vor face pe cei dragi să înceapă petrecerea cu zâmbetul pe buze.

Alege un guestbook atipic

Nunta ta este într-o singură zi, dar impresiile rămân pentru totdeauna. Asigură-te că guestbook-ul vostru, cel în care toți oaspeții vor scrie câteva cuvinte, va fi pe măsura celorlalte pregătiri. 

Dacă alegi un guestbook tip carte și nu te mulțumește nicio ofertă de pe piață, poți să îi personalizezi chiar tu coperta, sau poți să apelezi la firme specializate de gravură.
Dacă vrei ca acesta să fie video, poți să închiriezi un Slow Motion & Video Booth, îți poți ruga oaspeții să îți spună mesajele lor, iar video-ul pe care îl vei compila va ieși fantastic!

Alege aranjamente florale în funcție de sezon

Dacă vrei să fii originală, dar nu vrei să cheltui o avere pe aranjamentele florale, cel mai bine este să optezi pentru florile de sezon. Cu atât de multe idei online, dar și cu creativitatea unei persoane specializate în aranjamente, vei reuși să impresionezi încă de la primul pas pe care invitații îl vor face în locația marelui eveniment.

Pune la punct un colț cu cele mai cunoscute și delicioase cocktail-uri

Pauzele de la dans pot fi fun, de asemenea. Dacă te hotărăști să amenajezi un loc special de unde oaspeții pot să își comande cocktailuri cu și fără alcool, vei fi plăcut surprinsă de succesul său. Combinațiile exotice atrag mereu și cocktail-urile clar se pricep să stârnească admirația.

Oferă drept mărturii fotografiile realizate cu ajutorul unui Photo Booth


Deși de cele mai multe ori lucrurile care ne fac fericiți sunt imateriale, uneori avem nevoie și de ceva concret care să ne amintească de cele mai frumoase clipe. Mărturiile sunt amintirea palpabilă pe care invitații tăi o vor avea de la nuntă.
Poți să îmbini utilul cu plăcutul și să îi lași pe ei să își creeze mărturiile cu ajutorul unui Photo Booth. Ei își fac pozele simplu și distractiv, le printează și le iau acasă. Tu ai scăpat de o grijă în plus și i-ai și făcut fericiți.

Adu un animator pentru copiii invitaților 

La câte dintre nunțile unde ai fost zarva cea mare s-a petrecut din cauza copiilor? Deși sunt adorabili, ei se pot pierde destul de repede prin mulțime sau pot să alerge nestingheriți chiar în momentele cheie ale nunții în care atenția ar trebui să fie asupra voastră. Asigură-te că îi vei ține ocupați într-un mod amuzant și interesant pentru ei și angajează un animator care să se ocupe de ei toată seara.

Plănuiește un moment artistic surpriză 

Da, știm că la nunți surprizele se pot ține lanț și sunt momente artistice pe care toții le-am văzut. Dar ce-ar fi să încerci să aduci noutatea și, de ce nu, să setezi un nou trend. Un moment de balet, o mimi piesă de teatru sau un cor de copii cu voci angelice sunt doar câteva dintre ideile pe care ai putea să le pui în aplicare.
De asemeni, poți apela la un magician specializat pe momente interactive și comice. Umorul întotdeauna a captat atenția și a binedispus invitații. Aceștia își reamintesc cu plăcere și după ani de zile felul în care chiar mirii par să aibă puteri magice.

Noi vă recomandăm un asemenea magician aici: www.mydas.ro

Oferă-le oaspeților un loc de relaxare pentru pauzele dintre dans

Dacă spațiul îți permite acest lucru, nu ar fi un lucru deloc rău să amenajezi un colț asemănător unui lounge. Dacă îți faci nunta iarna, ai grijă să fie într-un loc încălzit. Dacă este vară nu mai ești la fel de constrânsă, dar ar fi frumos dacă ar fi în aer liber pentru ca invitații să se răcorească între dans.

Organizează un foc de artificii memorabil

Focurile de artificii, prin excelență, se încadrează în categoria acelor lucruri care ne fascinează și pe care le așteptăm cu nerăbdare oricând. Dacă îți faci nunta într-un spațiu deschis care îți permite să îți delectezi invitații cu o asemenea surpriză, aceasta va fi probabil „scânteia” care va anima petrecerea la maximum.

Dă-le invitaților mici gustări dulci originale între felurile principale

Da, nunțile sunt despre prieteni, familie și bucurie în general, dar și despre mâncare, băuturi fine, dar ce ai zice dacă ai crea un moment prin care să îi impresionezi pe toți cu ceva dulce pe care l-ai făcut chiar tu? 

Pot fi fursecurile acelea delicioase din copilărie, o înghețată la cornet cu o prezentare funky sau chiar un fruct sculptat cu o față amuzant. Nici nu trebuie să te coste o avere, trebuie doar să fie acel preparat pe care îl vor aprecia cu toții datorită originalității sale.

Organizează un colț special pentru cele mai reușite fotografii

Fotografii profesioniști pot face minuni și vă pot reflecta nunta mai bine decât v-o amintiți voi. Dar ei nu pot sta în permanență și nici nu pot imortaliza toți invitații în mod egal, focusul este mai degrabă asupra voastră. De aceea o cabină foto ar fi ideală ca îți ții oaspeții mulțumiți de atenția acordată.

Optează pentru șervețele personalizate cu inițialele voastre

Șervețelele pot fi încă un statement al iubirii voastre. Orice firmă de papetărie care se respectă ar trebui să poată să vă personalizeze câteva sute de șervețele. Tu doar alege modelul și vei vedea că chiar și un detaliu atât de mic va conta.

Transpuneți-vă invitații în decorul vostru special 

Desigur că locația a fost aleasă și decorată așa cum v-a plăcut vouă, dar dacă v-ați ales o temă destul de specifică, vreți să o scoateți în evidență. Poate ți-ai ales rochia în stilul anilor ‘20 sau poate coafura ta este inspirată din acea epocă.

Tot ce își mai trebuie ca să îți transpui și invitații în acea atmosferă, în afară de muzică și cocktailuri, desigur, este o cabină foto de la Photosnacks cu un ecran verde care să aibă ca temă stilul art deco. Acesta este doar un exemplu, dar tu poți explora orice altă opțiune deoarece ecranele sunt personalizabile.

Creează amintiri în slow motion

Dacă vrei să mergi mai departe de imaginile statice sau gif-uri, poți alege să faci senzație cu video-uri în slow motion. Poți să setezi o singură viteză sau chiar două pentru un video, totul doar cu un Photo Booth.

Dansați în apus pentru o nuntă memorabilă

Doar pentru că dansul în ploaie este romantic nu înseamnă ce cineva și-l dorește la nuntă. Dar ce zici despre faptul ca primul vostru dans în calitate de soț și soție să aibă loc la apus? Dacă îți plănuiești nunta într-un anotimp favorabil celebrării în aer liber, poți să folosești ringul de dans pentru cele mai reușite cadre foto și pentru un dans cu adevărat memorabil.

Personalizează scaunele mirilor și nașilor

Ceva simplu și de efect poate să fie personalizarea scaunelor mirilor și nașilor. Dacă nunta ta este marcată de stilul art deco, nu ar strica să scrii numele voastre într-un font specific. Ceva mic, dar de efect.

Dă frâu liber emoțiilor cu speech-uri din partea celor dragi

Deși sunt mai mult întâlnite prin filmele americane pe care le tot vedem, discursurile chiar au potențialul să creeze emoții și să stârnească admirația celor prezenți. Vorbiți cu părinții, frații sau prietenii voștri, vedeți dacă se simt confortabili să vorbească în public și faceți un plan. N-aveți cum să greșiti cu asta.

Creează un colț numai bun de Instagram cu litere supradimensionate

Unde ajung cele mai reușite fotografii? Pe Instagram, normal. Sunt destul de trendy literele supradimensionate și cu siguranță găsești să cumperi sau chiar să închiriezi unele. 

Și dacă alegi să creezi și un hashtag pentru nunta voastră, de ce să nu faci combinația magică între litere și hashtag? Astfel cei dragi nu numai că pot vedea foarte repede toate fotografiile, dar le și pot printa cu ajutorul unui Photo Booth.

Angajează un pictor care să „imortalizeze” atmosfera petrecerii

Pictorii pot de cele mai multe ori să surprindă emoția unui moment, iar nunta este unul dintre cele mai fericite momente din viața oricui. Alege să fii old fashioned și să angajezi un pictor care să picteze una sau mai multe scene de la nunta voastră.

Nu lăsa muzica la voia întâmplării

De ce să nu admitem? Muzica face diferența între o petrecere de succes și una eșuată. Dacă știi să o alegi, creezi emoții, transmiți gânduri și binedispui. Nu lăsa muzica la voia întâmplării, fă-ți din timp o listă de genuri preferate, melodii și creează un playlist adecvat. 

Dacă vrei ca muzica să fie interpretată live, stabilește din timp cu cei care vor întreține atmosfera care sunt piesele din repertoriul lor ca să te asiguri că nu există incompatibilitate.

Ia nevoile copiilor în considerare și aranjează-le o masă separată

Copiii sunt fericiți să participe la un eveniment atât de important. Se pot revedea cu verișori, vechi prieteni sau chiar își pot face unii noi. Dacă știi că unii dintre invitați vor veni cu copiii și ei au vârste de peste 6 ani, le poți amenaja, după caz, una sau mai multe separate. 

Cu siguranță va fi mult mai distractiv pentru ei decât să stea mereu sub stricta supraveghere a părinților.

Pune la punct un decor outdoor floral pentru fotografii grandioase

Știi decorul acela floral la care ai visat întotdeauna? Îl poți avea fără să cheltui o avere pe el. Folosește florile sezonului și cere-i ajutorul unei persoane specializate în aranjamente. Sunt destul de căutate arcadele florale. Și uite așa poți să creezi cadrul perfect pentru shooting-ul de la nuntă sau pentru o cabină foto.

Organizează-ți nunta în funcție de tematică

Tema pe care o alegi pentru nunta ta trebuie să-ți evidențieze personalitatea și pasiunile. Este o oglindă a vieții tale, a idealurilor și dorințelor. Poți să găsești inspirație la tot pasul, trebuie doar să te uiți cu atenție. Inspiră-te din cartea preferată, filmul vostru favorit sau chiar anotimpul în care organizați marele eveniment.

Nunta florală

Aranjamentele florale ar trebui să fie una dintre cele mai importante lucruri de avut în vedere la organizarea unei nunți, iar dacă îți propui ca la nunta ta florile să fie piesa de rezistență, trebuie să alegi cu și mai multă grijă.
Desigur că te poți orienta după trenduri și tendințe, dar poți să folosești anotimpurile pentru a te ghida: 

Primăvara sunt o alegere excelentă narcisele, lalele, anemonele, freziile, macii sau bujorii. Vara este anotimpul garoafelor, floarei soarelui, hortensiilor, margaretelor și a florilor de câmp. Toamna poți să integrezi în ornamente crizantemele și daliile, iar iarna poți beneficia de flori precum trandafirii, irișii, florile de bumbac, verdeață decorativă.

Ca să ai amintiri în ton cu tematica nunții, poți să rezervi un Photo Booth cu ecran verde, complet adaptabil conform exigențelor tale. Alege o fotografie cu voi înconjurați de florile preferate, de aranjamentele florale de la nuntă, sau de orice altceva adaugă un plus de autenticitate nunții tale.

Nunta rustică

Nunta rustică nu trebuie să fie una tradițională sau cu preparate preponderent românești. Dacă vrei să aduci rusticul în nunta ta modernă, poți să inserezi câteva elemente care să îi dea acel farmec pe care îl vrei, dar să nu o încarce.

Locația poate să fie unul dintre elementele care aduce partea de rustic. Poți face nunta în inima Maramureșului, într-o locație deschisă superbă, dar cu mobilier modern și aranjamente cu flori pe care le găsești în România.

Zona de lounge a invitaților poate să fie una în care să așezi câțiva baloți de fân pe care îi acoperi cu niște pături în culori cât mai deschise. Ca să subliniezi și mai mult ideea de rustic, poți aduăga în arajamentele florale și crenguțe și ramuri sau le poți face exclusiv din acestea. O altă idee bună este ca vazele în care așezi florile să fie înfășurate în sfoară decorativă. Te poți „juca” în multe feluri cu această idee de rusticitate.

Integrează această idee și în fotografiile tale și pune-o pe un ecran verde al unui Photo Booth care vă va transpune în decorul mult visat. Poți să ai astfel mii de fotografii de la nuntă și să le lași invitaților o amintire frumoasă de la evenimentul vostru special.

Nunta vintage

Nunțile vintage sunt de obicei cele care au elemente definitorii din anii 20-40, ani considerați de mulțu dintre noi drept trendsetteri din punct de vedere al bunului gust și cei mai apropiați de ideea de contemporaneitate, dar cu multe acel touch de vechi și fastuos.

Nu este greu să organizezi o astfel de nuntă. Unele dintre obiectele pe care le poți folosi în decor sunt cele pe care le găsești în magazinele de antichități precum sticle sau borcane cu aspect învechit, oglinzi venețiene sau pene. Tot pentru amenajarea locației nunții folosește postere vechi, catifea, franjuri și dantelă.

Locația în sine poate să aibă aerul vintage pe care îl cauți iar atunci jumătate din munca ta este deja făcută. Nu uita să îți accesorizezi rochia cu un colier din perle și să vă faceți apariția într-un automobil de epocă și tabloul va fi complet.

Subliniază și mai mult stilul vintage în amintirile invitaților voștri. Pune la punct un decor vintage și dă-le acestora fotografiile pe care le pot printa chiar ei cu ajutorul unui Photo Booth.

Concluzii

Fie că ești în stadiul în care cauți idei, fie că te-ai hotărât deja cum va arăta nunta ta, setează-ți cât mai devreme obiectivele majore și termenele limită ca să ai timp să le rezolvi fără să intri în criză de timp.

Sunt multe modalități prin care să îți transformi petrecerea dintr-una banală în una memorabilă, dar ca să te asiguri că toți se vor distra, rezervă din timp un Photo Booth și alege în funcție de nevoile tale dintre fotografii printate, gif-uri, ecrane verzi sau video-uri în slow motion sau, de ce nu, pe toate.